Категория: Животното

7 животни, на които не можете да устоите повече от секунда

Косматите домашни любимци могат да предизвикат истинска атака на сладост у хората. И дори не е необходимо да правят нещо специално, за да го направят. Как да устоите на такива….

Животни, които плюят по тези твои правила

Мнозина забелязват, че животните стават по-умни и по-независими всяка година. Освен това по-егоистични. Но те все пак ни даряват с топлина и радост, нали? Събрахме за вас порция трогателни снимки,….

Кучетата изпитват истинска ревност към стопаните си

Учени от Новозеландия установиха, че кучетата са способни да изпитват истинска ревност спрямо стопани си, пише сп.“Сайколоджикъл сайънс“. Те са провели експеримент с участието на 18 питомци и техните господари…..

„Преживели са динозаврите“. Децата, които спасяват костенурки в Далечния Изток

Photo: Ольга Цыкарева (RFE/RL) Нарича се трионикс. Известна е още като китайска мекокорубеста костенурка. И е застрашена. Този вид се среща все по-рядко в местообитанието си – руския Далечен Изток…..

Как умъртвяват бройлерите в птицекланиците?

Потребителите на птиче месо рядко се замислят през какви процеси минават животните, докато приемат търговския си вид, който познаваме от супермаркетите. Безспорно процесът, за който най-малко бихме искали да мислим….

Ето я и най-дълголетната котка

20-годишният котарак Мишо спечели първия по рода си конкурс, търсещ най-дълголетната котка в България. Организаторите на надпреварата го избраха след финален преглед на кандидатурите на трима участници, навършили 20 години,….

Той помага на животните да проходят. Димитър Димитров и вечерното му хоби

Русенецът Димитър Димитров работи като автомонтьор. Всяка вечер обаче вместо на почивка се посвещава на другата си работа, която сега е негова кауза. Той сам изработва инвалидни колички за кучета….

В Зелени Балкани-Стара Загора не успяха да спасят лешояда Уолтрон

Черният лешояд Ултрон, дарен на страната ни от белгийския зоопарк Планкендел, бе открит прострелян от бракониери в Кърджалийско и за нещастие не успя да оцелее от раните си, съобщиха от….

Участничка в семейни войни превзе мрежата със сравнение за мъжа си и кучето(видео)

Участничка в семейни войни неволно направи сравнение със заложбите на мъжа си и домашния любимец. Как и какво се случи по-нататък вижте във видеото:   https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=ZBKrUthjnZM&feature=emb_title

Щата Вашингтон е превзет от гигантски азиатски стършели

Стотици гигантски азиатски стършели (стършели убийци), са превзели американския щат Вашингтон по границата с Канада. Те застрашават хората и пчелите, съобщи Ройтерс, като се позовава на местните селскостопански власти. Стършелите….

Руски ветеринари спасиха лъвче от тираничен стопанин

Ветеринари, полиция, клиника и авиокомпания участваха в спасяването на лъвче от тираничен стопанин в Русия. Животното прелетя 2 хиляди и 500 километра до новия си дом. Ветеринари откриват лъвчето Симба….