Категория: Образование

Новини, свързани с образование, просвета и училища.

1401 първокласници прекрачват училищния праг в община Стара Загора

Първокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на училищата в община Стара Загора, са 1401. В града най-малките ученици са 1302, като най-много са в ОУ „Кирил Христов“, Пето….

Започва безплатният онлайн курс за матурата по български език и литература след XII клас

От 22 февруари започва безплатният онлайн курс за матурата по български език и литература след XII  клас – „УСПЕХ С „ПРОСВЕТА“. Видеоуроците може да бъдат гледани на фейсбук страницата  и ….

От следващата учебна година още две специалности в новата старозагорска гимназия – „Компютърен график“ и „Програмист на изкуствен интелект“

От следващата учебна година още две специалности в новата старозагорска гимназия – „Компютърен график“ и „Програмист на изкуствен интелект“. Нови специалности ще има в училище в Чирпан и в Опан,….

Сензорна зала откриха в старозагорско училище

Модерно оборудвана Сензорна зала откриха в Основно училище „Георги Райчев“ в Стара Загора, съобщиха за ЗАРАТА Новата придобивка е реализирана по проект „Подкрепа за приобщаващо образование“ с бенефициент Министерството на….

В Казанлък и Гълъбово – дистанционно обучение за училищата

Всички ученици от 1-ви до 12 клас в общините Казанлък и Гълъбово ще преминат изцяло на онлайн обучение от утре. Причината е, че в общините е достигната 14 дневна заболеваемост….

Програма  YES вече приема кандидати (българчета могат да живеят и учат безплатно в САЩ)

ЗАРАТА: Програма  YES вече приема кандидати (българчета могат да живеят и учат безплатно в САЩ) СОФИЯ – Онлайн апликацията за кандидатстване за пълната стипендия на програма YES, ще бъде отворена до 1 ноември. „Ако сте в….

Стартира осмата година на клуб Математимески таланти

От 11 септември тстартира стартира осмата учебната година в клуб „Математически таланти“ за ученици от 7 до 17 годишна възраст. Победителите ще са част от нашите представители за международните състезания и….

Училищата ще плащат за интернет на социално слабите при онлайн обучение

При преминаване към онлайн обучение всички ученици и учители ще имат достъп до интернет от домовете си, съобщиха от Министерството на образованието и науката, предаде Радио Стара Загора. Така се….

Старозагорската гимназия „Лубор Байер“: Еразъм+ по време на пандемия

Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Лубор Байер“  успешно реализира поредния проект по програма Еразъм+, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор Професионално образование и обучение на тема….

Учениците от 6 и 11 клас се връщат в клас седмица по-рано от планираното

Шестокласниците и единайсетокласните се връщат към присъствено обучение седмица по-рано от планираното – на 10 вместо на 17 май, научи ЗАРАТА от БНР. Съгласно заповед на здравния министър в оставка….

Св. Синод готов с учебниците си по Православие за 6 и 7 клас

На 5 април 2021 г., Министерството на образованието и науката стартира втория етап от конкурсната си процедура по оценяване и одобрение на проектите на учебници по Религия. В събитието от….