Измамник, който се представя за „служител“ на пенсионното

Възрастна русенка е станала жертва на измамник.

Сигнал за извършеното престъпление е постъпил вчера в Първо РУ. 87-годишна жена е разказала на полицията, че около обед пред стоматологията в Русе я заговорил непознат мъж на възраст 40-45 г., който й се представил за служител на пенсионното.

Той надлежно й обяснил, че европейският съюз отпуска помощи на самотни пенсионери от по 2000 лв на година, а после я попитал дали тя е получавала такива помощи. Жената отговорила, че не е, при което той провел няколко разговора по телефона и заявил, че трябва да отидат до дома й, за да й даде указания как да получи парите.
[ad id=“225664″]

Той пояснил, че това трябвало да стане много бързо, тъй като крайният срок е след един ден. Тя хванала такси и заедно с непознатия отишли до жилището й. В апартамента „служителят“ й казал, че за да получи цялата сума, общо 6000 лв за 3 години, се налага тя първо да даде 1300 лв. 87-годишната казала, че има само 1015 лв, които му дала.

Когато взел парите той си тръгнал, но преди това я инструктирал да слезе пред блока и да чака да й донесат голямата сума. Това и направила. Почакала пред входа, но той така и не се върнал. Сигналът е документиран, разследва се, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.209 ал.1 от НК.

Източник:dunavmost.bg


image0 (9K)