Цялото имущество на Арабаджиеви е запорирано, още ги издирват

Разследването на случая продължава на пълни обороти. Разпитват се свидетели допълнително, назначават се експертизи, заяви зам.-главният прокурор

[ad id=“225664″]

Със съответните актове на Специализирания наказателен съд е запорирано цялото имущество, което се води на семейство Арабаджиеви, каквато възможност позволява НПК. Това каза пред журналисти в парламента зам.-главният прокурор Иван Гешев, предаде „Фокус“.

„Разследването на случая „Арабаджиеви“ продължава на пълни обороти. Разпитват се свидетели допълнително, назначават се експертизи“, заяви той. „Арабаджиеви са обявени за издирване. То е в ръцете на МВР и на съответните им чуждестранни партньори. Прокуратурата не осъществява издирвателна дейност, а правораздавателна“, коментира Иван Гешев.

[ad id=“263680″]

Попитан правени ли са опити от семейство Арабаджиеви за връзка с разследващи той отвърна: „Нямам такава информация. Те в момента чакат ситуацията напълно да се изясни, да видят с какви доказателства разполага прокуратурата. Тогава ще преценят какви действия да предприемат, това е традиционна политика по такива дела“.


image0 (9K)