Вицепремиерът Симеонов ще направи изявление в Министерски съвет. Оставка?

За 14,30 ч е насрочено заседание на малката коалиция във властта – Обединени патриоти

Вицепремиерът Валери Симеонов ще направи изявления в Министерски съвет в 13.15 часа. Това съобщи „Фокус“, като се позова на пресофиса на вицепремиера.

Това повече от час преди насрочената за 14,30 ч среща на коалиционните партньори от Обединени патриоти. Тя трябва да се състои също в сградата на правителството на „Дондуков“ 1.

В същото време продължава протестът на майките на деца с увреждания пред правителствената сграда. Те настояват за оставката на вицепремиера Симеонов, който ги нарече „кресливи жени“ и майки на „уж болни деца“.

Думите на вицепремиера предизвикаха истински политически пожар. Президентът Румен Радев заяви по този повод, че „безконтролната власт ражда цинизъм“. Остро реагира и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Премиерът Бойко Борисов, който е на визита в чужбина, вчера заяви от Дубай, че ако поиска силово оставката на Симеонов, това ще счупи цялата конструкция. И с подобен акт правителството ще падне.

То обаче не е стабилно, защото още вчера една от партиите във властта – „Атака“, оттегли политическото си доверие от Симеонов. А лидерът й Волен Сидеров настоя той да бъде заместен от друг представител на патриотите.


image0 (9K)