Наоми Кембъл на 49: Какви са тайните за красота й

На 49 години Наоми Кембъл е сред най-звестните модели в света, която е изпълнена със сила и сияйно излъчване. Нейният прякор е: Черната пантера. Зад този зашеметяващ външен вид се крият и  малко усилия.

На какво залага ?

Храната

Моделът промени тотално своето меню – стана вегетарианка. „Смятах, че никога няма да мога да се откажа от месото“, признава Наоми. Сега нейният ден не минава без сокове от ябълки и зеленчуци.

С помощта на артишока тя намалява желанието си за сладкиши, в кухнята разчита на джинджифил и червен пипер, които ускоряват разграждането на мазнините, ананасът активира изгарянето на протеини, а изяденият магданозен кълн може да облекчи глада за кратко време.

Тренировки

През годините Наоми Кембъл е поддържала тонус и фигура с различни спортове, но в крайна сметка е преценила, че най-добре й действат два – пилатес и джиротоника.  Движенията се фокусират върху подобряване на двигателните способности и имитират техники, използвани в плуването, танците, йога, тай чи и гимнастиката. Наоми признава, че този тип упражнения й позволяват да стои по-дълго на високи токчета, без да усеща дискомфорт.

Диета

Тя не обича диетите, но прибягва до детокс три пъти годишно. В продължение на десет дни тя не яде нищо и пие 2 литра специална лимонада – смес от лимонов сок, кленов сироп, кайенски пипер и вода.

Коса

Тъмнокожият модел многократно е признавала, че за косата се доверява на специалисти. Въпреки това полага грижи и у дома. Веднъж седмично тя подхранва със зехтин къдриците си.

Кожа

За мекотата и сиянието на кожата тя използва кафе: „Кафето е чудесно оръжие срещу целулита“, твърди Кембъл. Тя избира зелен сорт от Кот д’Ивоар – има повече кофеин, което означава, че стяга кожата по-добре.


image0 (9K)