(VV) Продължават срещите на Алианса на туристическата индустрия с политическите сили, кандидати за следващия парламент

VV 19:17:01 25-06-2021
MM1916VV.029
туризъм – организации – срещи

Продължават срещите на Алианса на туристическата индустрия с политическите сили, кандидати за следващия парламент

София, 25 юни /Ирина Симеонова, БТА/
Продължават срещите на представителите на Алианса на туристическата индустрия в България (АТИБ) с икономически екипи на кандидат-политическите сили за следващия парламент. Това съобщиха от организацията.
Днес председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ Георги Щерев, зам.-председателят на организацията Бранимир Миланов, председателят на Обединение „Бъдеще за туризма“ Павлина Илиева и Румяна Любенова от организацията, членът на УС на Българската асоциация на туристическите агенции Одесей Спасов, Венцислав Кръстев, председател на Сдружение туризъм и Мартин Петков от организацията са се срещнали с екипите на „БСП за България“ и на „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“.
Пред тях представителите на АТИБ са изложили най-наболелите проблеми пред сектора, предизвикателствата пред индустрията и начините за тяхното преодоляване. Сред основните разглеждани въпроси са били трите най-важни проблема, които трябва да бъдат решени, за да оцелее туристическият бранш и в частност хотелиерският и ресторантьорският – мерки за разсрочване на старите задължения на хотелиерите и останалите туристически компании; промени и удължаване на мярката 60/40 поне поне до края на септември; обезпечаване на кадрите в туризма.
От БХРА настояват и за евтини кредити без обезпечение, които да осигурят ликвидни средства на инвеститорите.
От туристическия бранш искат въвеждане на краткосрочни договори в сферата и да се облекчат процедурите за наемане и начина на заплащане на учащи на възраст от 14 до 16 години. Належащо е да се осигурят програми за сезонните работници, за да имат те интерес да останат заети в бранша вместо да се харчат средствата, предвидени за тях без да се отчитат интересите на бизнеса.
Представителите на туроператорските организации са настояли и за създаване на Гаранционен фонд, който да защити интересите на техните клиенти, както и за държавна помощ по старите правила, така че да не се блокират предвидените за целта и одобрени от ЕС 16,5 млн. лв.
Представителите на бизнеса са предоставили на участващите политици папки с подробно разписани приоритети за развитието на сектора, предложения, предизвикателства и пътища за тяхното решаване.
/Ирина Симеонова/

/ММ/

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Източник: http://www.bta.bg/


image0 (9K)