Община Казанлък закупи последно поколение машини за почистване

Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини – последно поколение, които вече са доставени на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ в Казанлък.

Машините са с нова технология на мултифункционалност и са много мобилни, което ги прави изключително подходящи за градска среда, дори и за по-тесни улици и тротоари, както и паркове и градини, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Екологични и компактни, новите машини са и много икономични – харчат два пъти по-малко гориво.

Мотометачките са с повече четки, с по-голям обсег, което дава възможност за извършване на многократно по-качествено улично почистване от използваните досега. Двете странични четки са комбинирани с трета с максимална ширина на метене от близо 4 000 мм. Хидравлично системата за метене може да бъде премествана в лявата или дясната страна на метачната машина до 400 мм. Разполагат и с различни водоструйки, с устройство за измиване и сметосъбиране, включително на листа през есента. Резервоарите са от стомана, което ги прави годни за работа и с дезинфектанти на тротоари и улици (както се наложи през пандемичните две години). Контейнерите са разделени на такъв за чиста вода и отделно – за сметосъбиране.

Всеки момент се очаква инструктаж от фирмата-доставчик към персонала на Общинското предприятие, преди новите придобивки да тръгнат по казанлъшките улици.

Закупуването на двете нови мотометачки е финансирано от събраните средства от такса „Битови отпадъци“ (ТБО) след провеждане на обществена поръчка. Осъвременяването на техниката на Общинското предприятие продължава, допълват от Общината.

(СН)

Публикувано с изричното съгласие на https://starozagorskinovini.com/ .


image0 (9K)