Искат Преслава да представи страната ни на Евровизия

Преслава първа в онлайн класация кой да ни представи на Евровизия

Певицата Преслава засега е на първо място в класация, направена в официалната българска интернет страница на Евровизия, за това кой трябва да представи страната ни на европейската сцена тази година. Гласуването е в сайта www.eurovision-bg.com, който публикува новини, свързани с песенния конкурс. В анкетата засега Преслава води с 15,13% и 5413 гласа пред още 14 изпълнители. Най-близо до нея – с 4597 гласа и 12,85% е Жана Бергендорф, победителката от втория сезон на “Х Фактор”.

На трето място е Михаела Филева, която има 11,16%, следвана от Поли Генова с 11,9%. На пето място с 11,2% е Християна Лоизу – кипърката от последния сезон на “Х Фактор”, а след нея е Гери-Никол с 9,32%.

След това интересът и гласуването за останалите изпълнители спада рязко. Под 5% от вота онлайн са събрали Михаела Маринова от предния сезон на “Х Фактор”, Деси Слава, Невена Пейкова, Дивна Станчева, Владимир Ампов-Графа и Кристиян Талев-Криско.

На последните места в класацията са Мария Илиева, “Дийп Зоун Проджект” и Невена Цонева.

Тази година Евровизия ще е в Стокхолм, Швеция. Това ще е 61-ото издание на конкурса и ще е три дни – първи полуфинал, втори полуфинал и големият финал на 10, 12 и 14 май.

На 26 ноември EBU (Европейски съюз за радио и телевизия) обяви, че на конкурса ще участват общо 43 държави. Малко след детската Евровизия у нас, БНТ обяви, че България също ще има свой представител на голямата Евровизия след 2 години отсъствие. Източник: Блиц


image0 (9K)