През погледа на главния редактор: Всяко куче може да бъде куче-водач, стига да не ти пука къде отиваш

Живка Кехайова

Всяко куче може да бъде куче-водач, стига да не ти пука къде отиваш. Същото се отнася за политическите лидери и нациите.

Знам, че това казва всичко, но ще дообясня:

КПКОНПИ и прокуратурата чегъртат служебното правителство – разследват Кацаров и Ваня Караганева, остранена и възстановена в ДКК.

Служебни министри, за да зарадват Радев чегъртат ГЕРБ за централата и „Труд“. За свое удоволствие Кацаров чегърта три омразни му болници – „Пирогов“, „Александровска“ и „Лозенец“. Министър на културата се радва, че го сравняват с Рашков. Депутати си гласуваха за тях зеления сертификат да не важи – ще видим обаче стиска ли им да гласуват Кацаров да го отмени за всички българи (ГЕРБ внася предложението, въпреки, че е ЗА зеления сертификат с максимата: или за всички, или за никой.).

В същото време пленум на провалилата се на няколко поредни избора БСП решава дали да има правителство в България, а новоизлюпените почтени чакат със затаен дъх решението.

В същото време, докато другите европейски страни вече наливат в икономиката си средствата по своите Планове за възстановяване и развитие, нашичкия, разработен от приятелчето на Кирил и Асен – Спецов, продал фирмата си на клошар, за да спести от ДДС, стои върнат с 207 забележки от ЕК. Разбирате ясно – това значи, че пари скоро няма да дойдат в България и за България. Това вероятно ще облегчи работата на току-що направеното специално за Асен Василев мегаминистерство, но силно се съмнявам, че това са му били плановете. Владислав Пенев от ДБ, пък се прости с поста си, заради селфи с Пеевски в парламента – не за друго: никакво чувство за хумор нямат тези хора.

Няма да стане. Ако тръгна да изброявам всичко дори само от последните два дни, ще трябва да пиша книга.

Накратко : кучета-водачи много, защото на никой, ама на никой не му пука накъде ще върви – нито на управляващи, нито на опозиция, най-малко на нацията, която се превърнала в кутре, способно само да си гони опашката.


image0 (9K)