Вкараха тежката артилерия – символите на Фермата

Изненадващо за всички в стопанството, снощи портите се отвориха и във Фермата влязоха лъчезарните Бети и Ники Василеви, станали лице на предаването още в неговите първи сезони.

Зарадваха им се не само участниците във формата, а и зрителите пред екраните, което се вижда от възторжените коментари в социалната мрежа. Въпреки генетично заложената склонност на българина винаги да намира отрицателното, да не признава с радост успехите на другите и все да дири кусури, за Бети и Ники никой не обелва и една критика. Напротив, приятно е да четеш десетките суперлативи за тези хора, които ревностно пазят родовата си памет, образовани са, предприемчиви, изключително трудолюбиви, създали голямо семейство с 4 деца и съградили своя рай в Родопите.

Кои са Бети и Ники от „Фермата“ и как изглежда техният дом

Бети и Ники облагородиха духа на новосъздаденото стопанство със зареждащите си усмивки, с авторитета, който носят заради постигнатия огромен успех, заради моженето си. Донесоха много подаръци от собствената си ферма, а Ники разказа ужасяващата история на българите от Одринска Беломорска Тракия. Той припомни на участниците и на всички зрители какви ужаси са преживели през 1913 година хората от Сачанли, българското село в Гюмюрджинска кааза на Османската империя, откъдето е и коренът на Ники Василев. Там от редовна турска войска и башибозук са избити десетки хиляди жени, деца и мъже, а стотици хиляди са прокудени да търсят нови места за заселване.

Имаше време и за хоро. И то какво хоро! Семейство Василеви сякаш не стъпваше по земята. Ситната, ситната, с чувство и благоговение към традицията и музиката, сътворена от народния гений.

Двама стойностни българи, страхотно семейство, прекрасни, най-добрият пример за България – така звучат коментарите, написани от феновете на предаването Фермата: Време за пробуждане.

ЗАРАТА


image0 (9K)