НАЙ-НОВИ:

Гешев „да си ходи задължително“. Кирил Петков очаква 121 „депутата на почтеността“

В следващото Народно събрание да се оформи мнозинство от 121 „депутата на почтеността“, които да не се интересуват от личното си его, а да предприемат първите необходими стъпки за спиране на корупцията в държавното управление.

Това очаква бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков, който заедно доскорошния служебен финансов министър Асен Василев оглавиха новия политически проект „Продължаваме промяната“, за да участват на парламентарния вот на 14 ноември.

По повод отправеното предложение от един от лидерите на коалиция „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов за явяване в общо депутатска листа, Петков каза пред Нова телевизия, че вижда голям капацитет във всяка партия, но „не трябва сега в изборите да се явяваме с обща листа“.

Той добави, че много от избирателите, които искат почтено управление, биха гласували за ДБ, но не биха гласували за „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ), например, и затова „Продължаваме промяната“ се позиционира в политическия център.

По отношение на прогнозите за 8-9% потенциална подкрепа за проекта на Петков и Василев на предстоящите избори, той коментира, че при „една добра кампания“ този резултат би могъл да се утрои.

Петков коментира и темата за заплахите, отправяни към директора на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов и семейството му. По думите му Спецов е сигнализирал ДАНС, а заплахите са дошли от бизнесмен, свързан с „големи обществени поръчки“.

Водещите от Нова телевизия зададоха на Петков няколко блиц въпроси, на които да отговаря еднозначно с да или не. Попитан дали трябва да се признаят еднополовите бракове той каза, че е традиционалист, но не е хомофоб и не би „институционализирал тези лични отношения“.

По повод отношението му към призивите за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев Петков заяви категорично, че той прокурор трябва „да си ходи задължително“.

На въпрос трябва ли да се въведе еврото на 1 януари 2024 г. Петков обясни, че е „за“ еврото, но дотогава трябва да има ясна информационна кампания. По думите му „ако влезем в еврото с корумпирано управление, ще се харчат пари както преди“.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036………. . ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon