НАЙ-НОВИ:

Задължителна ваксина за държавните служители в Словения

Задължителна ваксина за държавните служители в Словения

Снимка: архив, БГНЕС

Всички служители в държавната администрация в Словения ще трябва да се ваксинират против коронавирус, а негативен тест вече няма да им бъде достатъчен за идване на работа, реши късно снощи словенското правителство, цитирано от Танюг.

Още по темата

17 сеп 2021 07:50

137

За да могат да работят, всички държавни служители, ако досега не са били ваксинирани или не са преболедували, ще трябва да докажат, че са получили първата доза ваксина преди 1 октомври, а до 1 ноември и втората доза, освен ако не изберат ваксината на Джонсън и Джонсън, която дава защита след една доза, съобщи Хина.

Втвърдяване на противоепидемичните мерки, според които за работа, обществен транспорт, посещение в търговски център, банка или поща, както и за редица други дейности е необходимо да се притежава потвърждение за ваксинация или негативен тест е в сила от сряда, когато в Любляна бяха проведени демонстрации на противници на правителството, на които след безредици се намеси полицията. Според публикувана в словенските медии анкета против това втвърдяване на мерките са над 40 процента от гражданите, които смятат новите условия за работа за дискриминационни.

Премиерът Янез Янша заяви, че правителството въпреки протестите няма да се откаже от мерките против разпространяване на заразата, а самите мерки увеличиха интереса към ваксинация. Говорителят на словенското правителство, отговарящ за процеса на ваксинация – Йелко Кацин, заяви, че от началото на месеца броят на ваксинираните за една седмица се е увеличил два до три пъти.
/БТА/

 

Източник: https://www.dnes.bg/…………… ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon