Иван Таков: БСП-София отдавна не са разговаряли с Нинова

Иван Таков: БСП-София отдавна не са разговаряли с Нинова

Месеци преди изборите БСП кани над 25 партии, 20 граждански сдружения и НПО-та на дискусия за модерна лява политика и обща алтернатива на статуквото. Общинският съветник от БСП Иван Такова каза, че партията винаги е била или на първо, или на второ място.

“БСП трябва да се върне с обединеното ляво в управлението на държавата. Само по този начин държавата може да бъде спасена. Всичко, което сме обещали по време на кампанията, вече го изпълняваме заради работещия вече Общински съвет. Направихме всичко необходимо нашите послания да бъдат реализирани и те са в ход голяма част от тях“, заяви общинският съветник от БСП Иван Таков в студиото на „България сутрин“.

Таков подчерта, че обединението в лявото пространство минава през БСП, а „това, което се случва в София“ той определи като „брутална атака срещу градската организация“, която по думите му се тресе от вътрешнопартийни дразги и напрежения. Пред Bulgaria ON AIR лидерът на столичните социалисти обясни, че движението „Бузлуджа“ е в БСП и е платформа за водене на разговори.

Общинският съветник подчерта, че на изминалите местни избори Ваня Григорова е била спойката за партията.

Той призна, че от много време БСП-София не са разговаряли с Корнелия Нинова. Таков добави, че хората вече не виждат лява алтернатива в БСП, затова уточни, че е важно да се върнат към изконните идеи и да направят ляво обединение, но на основата на принципи.

„Само с декларация не става, хората очакват действия. Ясно и категорично мога да заявя, че работим само за успеха на БСП“, каза Таков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)