НАЙ-НОВИ:

Културният живот в Силистра замря заради „зеления сертификат“

Изискването за „зелен сертификат“ затвори част от културните институции в Силистра. Ръководителите на театри, музеи и галерии не знаят как ще продължат работа, ако служителите им откажат да се ваксинират. Голяма част от тях вече са излезли в отпуска.

Залата на Кукления театър в Силистра ще остане празна поне до края на месеца. От трупата са свалили няколко представления и са притеснени как ще правят нови спектакли и ще ходят на турнета.

„80% от персонала не е ваксиниран и няма намерение да се ваксинира. Имаше възможност нашият екип да бъде тестван преди всяко представление, но се оказа, че хората с възможност да посещават нашите спектакли са много малко“, сподели директорът на Кукления театър Златина Станева.

Подобно е положението и с другите културни институции в крайдунавския град. Природонаучният музей в резервата Сребърна също е затворен за неопределено време.

„Взели сме решение да затворим, защото сме длъжни да осигурим безопасност на гостите, които идват. Защото те са длъжни да дойдат със сертификат и съответно с тест, а ние няма как да искаме такъв при положение, че самите ние не можем да представим такива тестове“, коментира директорът на директор на Природонаучния музей в Сребърна Елена Илиева.

Вижте повече в репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR
 

https://www.dnes.bg/…………. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

[post-views]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Left Menu Icon