Мирчев, ДБ: Не е лошо НАП да направи проверка на „Лукойл“

Мирчев, ДБ: Не е лошо НАП да направи проверка на "Лукойл"

Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата. Това заяви депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев пред БНТ по повод на това дали рафинерията ще може да изнася преработени продукти от руски петрол. Мирчев каза още, че не е лошо Националната агенция за приходите да направи проверка на „Лукойл“.

„Защото да седнеш на една пресконференция с „Лукойл“ и да обяснят те, че ако България не им разреши да изнасят петролни продукти, те ще затворят рафинерията. И правителство да каже – „Трябва да им разрешим износа“, не ми се струва особено сериозно“, каза Мирчев.

image0 (9K)

Още по темата

30 ное 2022 16:38

65

Според Мирчев „Лукойл“ не е длъжен да работи с руски петрол и може да работи с чужд, като до началото на войната 60% от петрола, който се е преработвал в Бургас, не е бил руски.

От ГЕРБ няма никаква заявка, че можем да направим промените в съдебната система, които толкова искаме. И не защото сме се фокусирали върху съдебната реформа, а защото по голяма част от другите теми – еврозоната, Шенген, модернизацията на армията, имаме близки позиции поне на хартия, коментира още депутатът.

„По може би най-важната тема, ако бъде реформирана съдебната система, страната ще тръгне по съвсем различен път, защото се очаква съдебната система да оправи голяма част от останалите проблеми. Там с ГЕРБ нямаме единомислие и ходът на ГЕРБ го очакваме. Няма никаква заявка от тяхна страна, че ще бъде направен такъв“, заяви Мирчев.

Според него е важно как ГЕРБ ще отговори какво ще се случи с първия мандат – да кажат защо не са реализирали първия мандат, ако те не го реализират.

Прекалено много неща ни различават с БСП, коментира Мирчев.

„По отношение на войната, еврозоната, бюджетните разходи, хартиената бюлетина. Те сами се раздалечиха от партиите, които преценихме, че България трябва да тръгне по друг път“, заяви Мирчев.
 

https://www.dnes.bg/

(Visited 28 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!