Протест затвори за час пътя Разград-Търговище

Протест затвори за час пътя Разград-Търговище

Снимка: БГНЕС

Жители на населени места от Лознишко блокираха за час движението по пътя от Разград за Търговище в участъка на кръговото кръстовище до село Трапище, съобщава БТА.

Протестът се организира за четвърта поредна събота. Недоволството на хората е заради лошата пътна инфраструктура в общината и най-вече срещу обещания, но все още незапочнал ремонт на разбития участък на пътя Дралфа-Чудомир-Лозница.

Исканията на хората са да бъдат запълнени дупките, зейнали през последните години по пътната мрежа в района, каза Александър Калинов, един от инициаторите на протеста.

Очакванията на протестиращите са това да стане до зимата, за да няма инциденти, изкривени джанти и спукани гуми. Калинов заяви, че през последните три години са отпуснати едва 22 000 лева за ремонт на пътния участък, което по думите му е подигравка.

Организаторите изразиха възмущението си от факта, че никой от областната администрация в Разград и община Лозница не са се отзовали на поканата им за присъствие на протеста. Те обявиха още, че ще продължат с протестите, докато не се вземат окончателни мерки по въпроса.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)