Радев свиква среща заради ескалацията на войната в Украйна

Радев свиква среща заради ескалацията на войната в Украйна

Снимка: архив, БГНЕС

В президентската институция от 15 ч. ще се проведе консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени последиците за сигурността, икономиката и социална сфера от ескалацията на войната в Украйна.

Още по темата

23 сеп 2022 07:00

222

Участие в срещата ще вземат министър-председателят Гълъб Донев, заместник министър-председателят по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник министър-председателят по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, министърът на отбраната Димитър Стоянов, министърът на енергетиката Росен Христов, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.

На срещата ще бъдат и заместник началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев, заместник-председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Асен Тутеков и директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Българската армия е в постоянна бойна готовност. Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната“, коментира служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти днес във връзка с обявената частична мобилизация в Русия. От МВнР заявиха, че следят с изключително внимание конфликта Украйна – Русия, на този етап няма конкретна военна заплаха за страната ни.

https://www.dnes.bg/

(Visited 39 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.