Сигнали за избягали норки в Старозагорско

Сигнали за избягали норки в Старозагорско

Снимка: БГНЕС

Нови сигнали за избягали норки от единствената ферма за развъждане в България. Те идват от жителите на двете близки старозагорски села – Маджерито и Загоре. По думите на местните, норките нападат и унищожават техните дребни домашни животни, съобщи bTV.

Управителят на фермата за норки Силвия Йорданова обясни, че фермата е оградена с много здрава ограда, вкопана надолу в земята.

„Няма доказателства, че са намерени наши норки навън. Многократно сме били проверявани. Моите съмнения са, че има на човешка намеса, понеже всекидневно проверяваме отвътре и отвън оградата. В последните няколко седмици на мен лично са ми донесени други две диви животни, които са от семейство и могат да причинят щети в селските дворове“, каза Йорданова.

Още по темата

9 апр 2022 08:38

31

12 май 2021 10:24

0

26 яну 2021 14:39

34

„При мен лично от фермата идваха да ги хващат норките“, заяви Веселина Янева, жител на село Загоре. Йорданова не пожела да каже колко норки има във фермата.

„Плановете са ни да продължи производството“, добави тя. По думите ѝ около 25 000 норки са били бременни през април, а сега са родили. Норките в България се отглеждат, за да бъдат умъртвявани, а кожите им да бъдат използвани за направата на дрехи и аксесоари.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)