НАЙ-НОВИ:

Солена глоба за французин, нарисувал Макрон като Хитлер

Френски съд осъди мъж, който по време на протест срещу противоепидемичните мерки във Франция е държал плакат на президента Макрон, на който е изобразен като Хитлер. 

Мъжът ще трябва да плати глоба от 10 хиляди евро, съобщи Евронюз, предаде БГНЕС. Мъжът също така е поръчал изображението да бъде монтирано на два билборда с размери четири на три метра.

Плакатите показват френския президент, облечен в нацистка униформа, с малки мустаци, кичур на челото и акронимът на президентското движение LREM, превърнато в свастика, а съобщението към него гласи: „Подчинявайте се, ваксинирайте се“.

Протестът бе организиран две седмици след като президентът обяви нови ограничения, които включват поетапното въвеждане на здравна карта за COVID, задължителни ваксинации за здравни и социални работници, както и прекратяване на безплатните тестове за COVID-19, освен ако не са предписани от лекар.

Флори притежава около 600 билборда в южния департамент Вар, два от тях използва за лична употреба. На тях той поставя „туитове в 4X3“.

„Някои хора пишат по стените, аз правя билбордове“, казва той и допълва, че предпочитаният от него начин на изразяване е „най-старият в света“.

След като е осъден, Флори разкри два нови плаката на Макрон, който го оприличава на Луи XVI.

Адвокатът на Флори Берангер Турне заяви след решението на съда, че „правото на карикатура е нарушено“. Самият Флори има няколко присъди в криминалното си досие, включително за насилие срещу държавни служители и кражба.

Източник: https://www.dnes.bg/…………… ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon