Учени откриха подходящата диета при лечение на рак

Учени от Тексаския университет и Националния раков институт (NCI) са провели изследвания и са установили, че диета с високо съдържание на фибри може да повиши ефективността на имунотерапията за меланом (рак на кожата) чрез подобряване на състоянието на чревната микрофлора

Пациентите с рак на кожата се лекуват с блокери на имунната контролна точка, пише zdrave.to

image0 (9K)

Тази терапия помага за възстановяване на естествената способност на имунната система да разпознава и унищожава туморните клетки. Това значително увеличава продължителността на живота на пациентите, но не всеки се повлиява еднакво добре от лечението.

Ето защо изследователите се интересуват от въпроса дали е възможно да се подобри способността на пациентите да реагират на имунотерапия.

Учените проведоха експеримент с участието на 128 души, чиято дневна диета съдържаше различни количества диетични фибри. В продължение на няколко години експертите изучаваха състоянието на чревната микрофлора на изследваните лица, както и техните гастрономически навици.

В резултат на това се стигна до заключението, че увеличаването на дневния прием на фибри с пет грама повишава ефективността на лечението на меланома, а също така намалява риска от по-нататъшно развитие на този вид рак с 30%.

https://www.dunavmost.com/====… https://kupi-sega.bg Бъди оригинален! Интересни подаръци за скъпи хора! КУПИ СЕГА! https://kupi-sega.bg/

(Visited 129 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!