Христо Гърбов ще е Големанов в Стара Загора

Неостаряващата пиеса на Ст. Л. Костов  „Големанов“, постановка на ДТ „Сава Огнянов“ – Русе, очаква любителите на Мелпомена в 19 часа в  Културен център „Стара Загора“.

Христо Гърбов се въплъщава в образа на Големанов от едноименната пиеса на Ст. Л. Костов на старозагорска театрална сцена – огромно предизвикателство, след като в обувките на този герой са се вмъквали актьори като големия Георги Калоянчев.

Eсенни литературни дни’21. Уроци по хайку, нови книги, „Големанов“

„Големанов“ е постановка на драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе. Режисьор е Орлин Дяков. Освен Христо Гърбов, участват Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров Евгения Явашева, Йовко Кънев, Любомир Кънев, Милен Димитров, Надя Банчева, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Тони Тончева.

Големанов е безсмъртен, а пиесата на Ст. Л. Костов продължава да бъде невероятно актуална и днес – на фона на политическите безобразия, хаос, лицемерие и кариеризъм.

Трудно бихме различили днешните мераклии за министерски кресла и депутатски заплати от тогавашните. Това е всеобщо мнение и в наши дни. Жаждата за власт – разбирай пари и влияние – по всичко личи, никога няма да изчезне от нашите ширини.

Разбира се, това е забавно, разбира се, това е смешно, колкото и тъжно да звучи…

Разбира се, има изключения – и нека те не се обиждат…

 


image0 (9K)