Щъркел, претърпял пътен инцидент, се възстановява

Щъркел, който претърпя пътнотранспортно произшествие късно снощи, е в добро общо здравословно състояние, но все още под наблюдение в клиниката към Столичния зоопарк.

Късно снощи в дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община постъпва сигнал за пострадал щъркел. Екипът на Красимир Димитров има опит в спасяването на животни, сред които са няколко сърни и сръндак.

image0 (9K)

„Получихме сигнал от притеснени хора, които са намерили в близост до София в населено място щъркел, който е претърпял пътнотранспортно произшествие, в което ударът е засегнал крайниците“, каза директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община Красимир Димитров.

Инцидентът е предизвикан от невнимателен водач на автомобил. 10 минути след получаване на сигнала екипът пристига на място, а 15 минути по-късно щъркелът е успешно транспортиран и настанен в клиниката към Столичния зоопарк.

„Раните, които установих, са много леки и повърхностни. Той е в много добро здравословно състояние. Обработила съм механично раните, дезинфекцирала съм ги“, сподели лекуващият доктор на пострадалия щъркел Д-р Събка Милчева.

В петък се очаква младият щъркел да отпътува за спасителния център в Стара Загора, където на базата на здравословното му състояние ще бъде взето решение дали той може да се завърне сред природата. А екипът ни предложи на спасителите му да го нарекат Хораций.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова и телевизия Bulgaria ON AIR

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!