16 загинали – пожар в московска печатница – съобщава Ройтерс

Пожар в печатница в Москва доведе до смъртта на 17 души. За случилото се съобщиха официалните власти, като представител на киргизката диаспора в Русия заяви, че всички загинали са от тяхната общност.

„Инцидентът се е случил в момент, когато са се сменяли двете смени в печатницата. Моментът е много тежък за нас“, каза за Ройтерс Абдигани Шакиров, представителят на Киргизия.

В Русия в момента работят почти половин милион представители на бившата и много бедна бивша съветска република Киргизтан. Двете страни принадлежат към доминирания от Русия митнически съюз.

image0 (9K)

Държавното следствие, което е директно подчинено на президента Владимир Путин, заяви, че е започнато криминално разследване за смъртта на 16-те жертви на пожара.

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви чрез съобщение в Туитър, че още един ранен е умрял от раните си в болницата.

Иля Денисов, чиновник от Министерството на извънредните ситуации, заяви за тв канала „Русия-24“, че пожарът е бил предизвикан от дефектирало осветително тяло.

Лошите противопожарни стандарти и тяхното неспазване са често причината за пожари на работното място с фатални последици. През януари т.г. 12 души загинаха при пожар в московска фабрика за облекло.

Източник – Трансмедия студия

Превод: Костадин Грозев

(Visited 5 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!