Категория: 7 факта

7 факта, които не знаете за…

7 факта за скорпионите, които може би не знаете

1. Скорпионите са разред безгръбначни животни с осем крака, принадлежащи към клас Паякообразни. Най-малките екземпляри имат размери не по-големи от 9 mm, а най-големите достигат до 23 cm на дължина….

7 факта за земетресенията, които може би не знаете

1. Земетресението (наричано още земетръс) представлява разклащане на земната повърхност, породено от разместването на част от земната кора и внезапното освобождаване на голямо количество енергия. Разпространяването на трептенията в земните….

7 факта за скандинавския мъх, които може би не знаете

Това, което направи възможно влизането на скандинавския мъх в домовете и офисите е комплексната оценка, дадена от дизайнерите за качествата и възможностите на този тип материал за украса, а те….

7 факта за община Сунгурларе, които не знаем

Община Сунгурларе е разположена в югоизточната част на България и е включена в административно-териториалните граници на Бургаска област. Административен център на общината е град Сунгурларе, разположен в красивата Сунгурларска долина,….

7 факта за маймуните, които може би не знаете

1. Маймуните, известни още като Сухоноси примати, се отличават от Полумаймуните (Влажноноси примати) главно по това, че нямат типичната за повечето бозайници влажна носна гъба (типичния кучешки нос). 2. Горната….

7 факта за домашната мишка, които може би не знаем

1. Мишките са род дребни гризачи от семейство Мишкови. Домашната мишка е типичен представител на рода и се счита за втория най-разпространен вид бозайник на Земята след човека. 2. Известна….

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!