€1000 глоба в Италия за пътник в градския транспорт без зелен пропуск

€1000 глоба в Италия за пътник в градския транспорт без зелен пропуск

Снимка: архив, БГНЕС

Глоба от 600 до 1000 евро заплашва онзи пътник, който се вози в градския транспорт на Апенините без зелен пропуск. Така предвиждат новите правила, които влизат в сила на 6 декември в Италия.

Според тях всеки, който използва автобус, метро или трамвай, ще трябва да има най-малкото базов зелен пропуск. Той важи 48 или 72 часа и се дава при наличие на негативен бърз или молекулярен тест. В понеделник започват да важат т.нар. подсилени, или супер зелени пропуски, които имат ваксиниралите се или оздравелите от COVID на Ботуша, пише „24 часа“.

За сравнение – глобата за пътник без билет в градския транспорт е до 200 евро. Предвижда се контролът на пътниците да се прави на случаен принцип, така както функциoнират и мерките срещу нередовните пътници в автобусите и трамваите. Освен контрольори обаче проверки в градския транспорт ще правят карабинерите и общинските полицаи. Те ще контролират и хората в барове, ресторанти, спортни мероприятия и спектакли на закрито. Там ще може да влизат единствено ваксинирани или оздравели от вируса.

От 6 декември на практика в кината и театрите в Италия ще могат да влизат само ваксинирани или оздравели от COVID, които разполагат със супер зелен пропуск. За разлика от тях музеите и галериите ще продължат да се посещават срещу отрицателен бърз или молекулярен тест за вируса.
 

Източник: https://www.dnes.bg/……………

(Visited 18 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!