НАЙ-НОВИ:

Арестуваният в ЮАР убиец на Стоян Балтов се препитавал като докер

Разследващите предполагат, че в началото на бягството си Вили Георгиев е бил заедно с другия осъден за убийството на Балтов – Светлозар Стоянов

[ad id=“225664″]

Убиецът на студента Стоян Балтов, който бе заловен в Южна Африка, се е препитавал като докер на пристанището в Порт Елизабет, пише в. „Телеграф“.

Избягалият през декември 2014 г. Вили Георгиев се е установил в ЮАР преди повече от 2 години, показват данните на разследващите. Той е в полезрението на Интерпол още от миналата година, когато е бил засечен да разнася плодове и зеленчуци, предимно дини, край плажа на Блу уотър бей бийч. Направил е впечатление, тъй като говорел развалено английски и се препитавал като общ работник. Нямал е постоянно жилище, а често сменял квартирите си. Установявал се в по-бедняшки квартали, което също спомогнало да се влезе в дирите му.

Разследващите предполагат, че в началото на бягството си Вили Георгиев е бил заедно с другия осъден за убийството на Балтов – Светлозар Стоянов. Неговото издирване все още продължава. Няма данни обаче дали и той се укрива или се е укривал през част от времето в ЮАР. След като у нас по линия на международното сътрудничество през 2017 година е получена информация, че Георгиев е в Порт Елизабет, главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция до министъра на правосъдието на ЮАР. На основание на тази молба Георгиев е бил задържан в петък.

[ad id=“263680″]

В понеделник предстои разглеждане на делото от съда в Порт Елизабет. След приключване на производството, министърът на правосъдието на ЮАР следва да издаде заповед за екстрадиция и връщането на Георгиев у нас.

Припомняме, 19-годишният студент по фармация Стоян Балтов беше убит на 5 декември 2008 година пред дискотека „Амнезия“ в Студентски град след жесток побой с ритници по главата и тялото.

За престъплението за виновни бяха признати трима младежи – Александър Данаилов, Светлозар Стоянов и Вили Георгиев, тогава на възраст 20 – 21 години. Делото приключи окончателно през декември 2014 година, когато и тримата получиха 18-годишни присъди. В затвора обаче влезе само единият от осъдените – Александър Данаилов.

[ad id=“236993″]

Съучастниците му Светлозар Стоянов и Вили Георгиев успяха да избягат от България. Двамата бяха издирвани от Интерпол с червена бюлетина. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon