Благородно: Ученици от Велико Търново върнаха изгубено портмоне с пари

Благородно: Ученици от Велико Търново върнаха изгубено портмоне с пари

Ученици от Велико Търново намериха и върнаха загубено портмоне на собственика му. Трогната от жеста на учениците, Аделина Руска изпратила благодарствени писма до училищата на младежите и настояла постъпката им да бъде обявена публично.

Преди дни Ростислав и Алек се разхождат във Велико Търново, когато случайно виждат на тротоара загубен портфейл. Без да се поколебаят, учениците решават да го предадат в полицията.

„То беше на земята леко отворено, отворихме го, видяхме колко пари има вътре и го върнахме в районното“, разказва Ростислав. Алек допълва, че са взели решението да го върнат, защото парите в него не са техни, а и загубилият ги може да има нужда от тях.

Собственик на загубения портфейл се оказала Аделина Руска от еленското село Дрента. Установява, че портфейлът ѝ липсва, след като се връща от пазар.

„Вече бях отчаяна, защото никой в днешно време не връща пари и документи. 5-6 км преди село Дрента ми звъннаха от „Криминална полиция“ – Велико Търново, че са намерили парите с всичко предадено“, спомня си тя.

Жената казва, че дори не се е надявала някой да и върне загубената вещ.

„Дано да има повече добри деца. Възхитена съм, в селото не могат да повярват“, коментира жената. Тя твърди, че доброто трябва да се насърчава, затова дава и парична награда на учениците, които освен пари, са ѝ спестили много време и нерви за издаване на нови документи и банкови карти.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов и телевизия Bulgaria ON AIR

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)