Надежда Йорданова: Готови сме да бъдем и опозиция

Надежда Йорданова: Готови сме да бъдем и опозиция
Надежда Йорданова: Готови сме да бъдем и опозиция

Снимка: БГНЕС

Надежда Йорданова разясни, че дори Народното събрние да е във ваканция, при определени ситуации то може да бъде свикано и да проведе заседание. “Когато служебното правителство залитне в някаква посока, да има възможност да се реагира”, добави бившят министър на правосъдието.

Запитана дали предсрочното отстраняване на Росен Желязков е вид „връщане“ за свалянето на Никола Минчев, Йорданова отбеляза, че този „политически жест“ е „ясен политически знак, че едно мнозинство или елементите, които формират това мнозинство, има смисъл за нас докато се провеждат реформи“.

Пред БНР Йорданова допълни, че от началото на годината парламентът отказва да провежда каквито и да е било реформи. Част от законодателството било на трупчета. „Нашата позиция е ясна. Къде ще застанат ГЕРБ и ДПС, зависи от тях и те ще носят своята отговорност. Наш дълг е да търсим тези реформи“, заяви Йорданова. По думите ѝ, те няма как да променят позициите си, така че „да бъдат угодни на ГЕРБ и ДПС“.

Бившият министър каза, че ПП-ДБ не търси управлението на всяка цена и ако не получат подкрепа за реформите, са готови да бъдат в опозиция.

„Това, което стана ясно в работата на комисията за Нотариуса, е че желанието да се осветли какво се случва при ГЕРБ и ДПС е конюнктура, а не реална политическа цел“, каза още тя. Според нея поведението на прокуратурата от последните седмици показва, че тя се влияе от политическата конюнктура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)