НАЙ-НОВИ:

Бойко Борисов откри Пловдивския панаир заедно с руския посланик

Премиерът Борисов откри Пловдивския панаир в компанията на руския посланик Анатолий Макаров, както и руския заместник-министър на образованието Наталия Бочарова. Преди това той инспектира реставрацията на Епископската базилика на Филипопол, финансирано с помощта на Фондация „Америка за България“. И по този повод пред павилиона на Русия се пошегува: „Досега бях с американците, а сега с руския посланик. Да не вземем пак да ги объркаме.“

На няколко пъти Борисов се обръщаше към руския посланик с приятелското „Анатоли“. После двамата позираха за снимки прегърнати, заедно с червения милионер Георги Гергов в продължение на няколко минути. Макаров също подаде смартфона си за снимка, а след това Борисов шегаджийски вметна: „Това сега директно при министър Лавров отива.“

Домакин на събитието бе бизнесменът русофил от БСП и един от тарторите на опозицията срещу Корнелия Нинова в Столетницата Георги Гергов. Добрите отношения между него и премиера не са тайна. Преди година правителството на ГЕРБ му плати над 43 милиона лева за пустеещ терен във Варна, който е известен като „Дупката на Гергов“.

„Всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на държавата. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Ръстът на икономиката е 3,5 процента“, похвали се премиерът по време на церемонията.

Борисов изтъкна, че държавата прави всичко, което зависи от нея за икономическия просперитет. Затова било важно да се подкрепят иновациите и да се откриват нови работни места във високотехнологичните сектори.

Източник: Дарик, Офнюз ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon