НАЙ-НОВИ:

Бременните не трябва да се притесняват от ваксините

Броят на случаита на заразени продължава да нараства, но все още не сме достигнали пика на четвъртата вълна. Тези данни бяха изнесени на годишния форум на фондация „Мост“, предаде Нова тв. 

Според  проф. Радка Аргирова увеличение на случаите може да очакваме между 10 и 15 октомври. Тя подчерта, че най-засегнати ще бъдат хората, които не са се ваксинирали.

„Чакам данни с откриването на учебната година. Мисля, че някъде около 10-15 октомври ще имаме повишаване на цифрите, които имаме днес“, посочи тя. 

„Не знам до каква степен ще засегне по-възрастните ученици, вероятно и млади родители. Това ще бъде много съществено, защото много хора, които не са имунизирани, ще бъдат сразени с вируса“, посочи още проф. Аргирова.

„За деца над 12 годишна възраст, съвсем спокойно могат да се използват наличните ваксини. Това е вече ясно, светът има достатъчно голям опит“, каза още вирусологът.

Още по темата

19 сеп 2021 09:25

66

19 сеп 2021 07:10

78

„Притеснения за ваксинация не трябва да имат и бременните“, категоричен е доц. Румен Димитров.

„За РНК ваксините няма забрана. Трябва да ви кажа, че традиционният грип, обикновеният грип, така да го наречем, е една от индикациите за ваксиниране по време на бременност, защото обикновеният грип, сезонният грип протича много по-тежко при бременните и затова в много държави на практика е задължително те да бъдат ваксинирани“, обясни акушер-гинекологът.

А за ваксинираните с две дози, според проф. Аргирова на този етап няма нужда от трета доза.

„Именно защото имаме клетъчен имунитет. За сега нямаме нужда от трета игла. Да не говорим за четвърта и прочие“, добави тя.

https://www.dnes.bg/…………. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon