НАЙ-НОВИ:

В САЩ препоръчаха трета доза ваксина, но само за над 65-годишните

В САЩ препоръчаха трета доза ваксина, но само за над 65-годишните

Снимка: архив, БГНЕС

Експерти от Агенцията за контрол на храните и лекарствата в Съединените щати гласуваха единодушно да се препоръча на Агенцията да разреши поставянето на трета доза ваксина на „Пфайзер – Бионтех“ срещу COVID-19, но само за хора над 65-годишна възраст и за тези с тежки заболявания.

Консултативният комитет на Агенцията препоръчва третата доза да бъде  направена най-малко шест месеца след втората, предаде БНР.

Препоръката за трета доза предимно за възрастните е далеч по-различна от това, което компаниите и администрацията на Байдън търсят. Те очакват одобрение за нова доза  на всеки от 16 години нагоре, но много от членове на комисията заявяват, че още не могат да бъдат сигурни дали ползите надвишават рисковете за по-младите. Експертите смятат, че до момента липсват стабилни данни за безопасност.

„Днес беше важна стъпка напред в предоставянето на по-добра защита на американците от COVID-19“, заяви говорител на Белия дом Кевин Муньос в изявление. „Ние сме готови да предоставим третите дози на американците, след като процесът приключи в края на следващата седмица.”

Американската агенция по храните и лекарствата, която контролира коронавирусните ваксини, посочва, че окончателното решение може да обхваща и хора от рискови професии като лекари, учители и други, но решението ще стане известно до няколко дни.


 

Източник: https://www.dnes.bg/…………… ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon