НАЙ-НОВИ:

„Галъп“: Победа за ГЕРБ-СДС, ако изборите бяха днес

"Галъп": Победа за ГЕРБ-СДС, ако изборите бяха днес

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС щяха да спечелят парламентарните избори, ако те бяха проведени в първата половина на септември. Това става ясно от независимото редовно, национално представително изследване на общественото мнение, проведено от „Галъп интернешънъл“. Вълната на изследване е проведена между 2 и 10 септември „лице в лице“ сред 1007 пълнолетни българи.

Според резултатите ГЕРБ-СДС получават 22,5% от гласовете, а „Има такъв народ“ губят сериозно подкрепа – едва 15,5% биха гласували за тях, при положение че на вота на 11 юли те взеха 24,08% от гласовете.

БСП получават 16,1% подкрепа, „Демократична България“ – 15,8%, а ДПС – 11,9%.

Близо над бариерата изглежда „Изправи се, България! Ние идваме!“ с 4,8%. Под бариерата личат най-вече две формации: „Възраждане“ – с 3,1%, и ВМРО – с 2,4%. 

 

От „Галъп“ уточняват, че изследването няма как да установи недвусмислено подкрепата за тепърва създаващата се формация на Кирил Петков и Асен Василев, тъй като теренът на изследването е, преди те да обявят намеренията си. Двамата са сред политическите фигури у нас с най-бързо растящ личен рейтинг, отчитат от социологическата агенция.

„При цялата условност на отчитането на лично доверие, при Борисов, например, то е 15,1% (което е исторически минимум за него), докато при Кирил Петков през този месец е 33,8%, което го нарежда сред първите в класацията на най-харесваните политици, оглавявана от Румен Радев (с лично доверие от 65,5% през този месец)“, пише в изследването.

47,1% от анкетираните казват, че със сигурност възнамеряват да гласуват на парламентарните избори. Други 23,8% вероятно биха гласували, но още не могат да кажат със сигурност. Това означава, че вероятно ще гласуват повече от 3 млн. българи, като изследването не отчита гласове в чужбина. Тепърва ще се отчете какво ще е влиянието на провеждането на парламентарни и президентски избори в един и същи ден.

източник https://www.investor.bg/………… ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon