НАЙ-НОВИ:

ЕК няма да финансира изграждането на стени и огради по границите на ЕС

ЕК няма да финансира изграждането на стени и огради по границите на ЕС

Снимка: БГНЕС

Европейската комисия (ЕК) ще работи с властите на страните, от които мигрантите пътуват към Европейския съюз (ЕС) през Беларус, за да блокира това движение. Това заяви ръководителят на ЕК Урсула фон дер Лайен на пресконференция след двудневната среща на върха на ЕС в Брюксел.

„Виждаме, че Беларус сключва визови споразумения с нови държави. Ще работим активно с тези държави, за да предотвратим инструментализирането на миграцията оттам“, каза Фон дер Лайен.

Освен това в изявлението от срещата на върха се казва, че ЕС призовава да се върне към прилагането на споразуменията за реадмисия, които позволяват експулсирането на мигранти. „Европейският съвет припомня необходимостта да се гарантира ефективното връщане и пълното прилагане на споразуменията и договореностите за реадмисия, като се използват необходимите лостове“, се казва в съобщението.

Урсула фон дер Лайен заяви също, че ЕК няма да финансира изграждането на стени и огради от бодлива тел по границите на ЕС. „Обсъдихме отпускането на допълнителни средства за противодействие на използването на миграцията като хибридна атака. Но ЕС има твърди принципи – никога няма да финансираме изграждането на стени и огради от бодлива тел по границите ни“, заяви Фон дер Лайен.


.

Източник: https://www.dnes.bg/…………… ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

[post-views]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Left Menu Icon