НАЙ-НОВИ:

Захариева: ГЕРБ не се страхуват от конкуренцията

Без коалиции на всичко трябва да е ясно, че няма как да се управлява. Крайно време е да се обединим около програмите, заяви пред БНТ бившият вицепремиер Екатерина Захариева.

Според нея партиите на протеста не искат да управляват, макар че имаха няколко шанса да го направят. 

„Какво се прави по отношение на инфлацията, какво ще се случи с мерките, ако се стигне до затваряне?“, запита Захариева. 

„Ние бяхме готови да бъдем в опозиция, напомни Захариева, според която ГЕРБ имат силата, смелостта и знанията да направят правителство. Захариева заяви, че тя няма как да обяви кандидата за президент на ГЕРБ, тъй като това е отговорна задача на ръководителите на политическата партия. Тя не е видяла президенти, които са правили политически проекти, те да бъдат успешни и да постигнат успехи. Хората не очакват от президента да прави политически проекти“, подчерта Захариева.

„ГЕРБ не се страхуват от конкуренцията, други партии трябва да се страхуват от тях“, каза Екатерина Захариева и допълни, че партията няма от какво да се притеснява.

Още по темата

19 сеп 2021 10:35

70

19 сеп 2021 09:05

182

18 сеп 2021 07:33

146

Относно новият проект на Кирил Петков и Асен Василев тя сопдели, че е познавала Асен Василев още от първия служебен кабинет на Росен Плевнелиев и е със смесени чувства относно бившия служебен икономически министър в първия кабинет на Румен Радев. 

„В ГЕРБ не обръщаме особено внимание на новия проект „Петков-Василев“, заяви Екатерина Захариева. И добави: „Да видим какво ще кажат избирателите за „Промяната продължава“. Не обръщаме особено внимание на създаването, не се притесняваме, че ще отнемат от избирателите ни като други партии“, обясни тя.

Захариева се надява в следващия парламент депутатите да бъдат по-мъдри, да оставят личните си пристрастия и да работят за интересите на хората. 

„Когато си лично обиден на някого, надявам се да се борим с идеи и програми, а не с обиди“, каза още Екатерина Захариева. Екатерина Захариева подчерта, че е важно президентът да работи за интересите на България, а не да изпълнява интересите на една или друга държава. 

„Няма нормална демокрацията, която в толкова парламенти да не бъде излъчено правителство. Защо, как успяха да изберат председател на парламента, поканиха ДПС на разговори, не знам защо не съставиха кабинет“, коментира бившият външен министър. 

„Ако не се вразумим българските граждани ще накажат всички“, предупреди тя.

https://www.dnes.bg/…………. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon