Притеснен кмет: Под карантина са, но намират начин да излязат и да се разхождат

Кметът на хасковското село Брягово Димчо Митев е притеснен от завръщането на две жени, завърнали се от работа в Нидерландия с Ковид-19.

Те са дали положителни PCR тестове още в чужбина, но въпреки това са решили да се приберат. Хванали такси от летището в София до Хасково, а оттам и още едно до Брягово, съобщава Нова телевизия.

„Аз научих от обаждане от съпруга на една от жените, че тя е тръгнала от Нидерландия, там правили тестове, но се оказало, че има положителен резултат. Те сега са изолирани в къщата на едната – Златка. На Радка детето й ходи да ги вижда, но отвън, от разстояние, комуникират отдалеч. Вчера от РЗИ дойдоха, взеха необходимите проби и ще се види какъв резултат има. Нямат симптоми, нямат оплаквания, чувстват се добре. Разговарях на няколко пъти с общинския щаб, че съм обезпокоен от тяхното идване“, разказа кметът.

„Аз съм разговарял с двете жени, казаха, че са се опитали да потърсят помощ в Холандия, но ставало много бавно, затова решили да се приберат. Там не разбирали езика, трябвало да търсят някой да им превежда. Където работят, ги ползват като черни работници, работят по оранжерии.  Няма драма в населението на Брягово, но страхът от една нова зараза се чувства в хората, усеща се, че те са притеснени някой друг да не се зарази и да пламне цялото ни село. Да не се пренесе заразата от чужбина“, коментира още той.

„Притеснителното е, че голяма част от завърналите се и поставени под карантитна намират пролука и успяват да излязат да се разходят. Едното момче го видях навън с колата към 8 вечерта в събота“, разкри Митев.


image0 (9K)