Сакар нюз

От Сакар нюз септември 14, 2022 18:27

Служебен министър пак обеща да довършат газова връзка с Гърция

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 9 – 15 септември 2022 г., брой 32//1010, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

„До няколко дни ще бъдат одобрени всички екзекутиви и ще се пристъпи към издаването на Акт 15.“ Това съобщи министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков при проверка на интерконектора България-Гърция край Хасково на 10 септември.
“Надявам се в рамките бързо да бъдат събрани всички документи, защото за да бъде подписен Акт 15 зависи от това строителят да събере всички останали и Надзорът да ги разпише. Държавата в наше лице е помагала многократно при събиране на всички документи. Те бяха събрани още през предходната седмица с голямата помощ на тримата областни управители – на Хасково, Кърджали и Стара Загора.“, обясни господин Шишков.
„Държавата ще окаже помощ и относно лабораториите, които извършват изследванията. Ще помолим лабораториите да приключат изследванията до два дни, за да може наистина да бъде издаден Акт 15 още в петък.“, каза още министърът регионалното развитие и благоустройството.
Министър Иван Шишков бе тук на 10 август, когато описа образно състоянието на интерконектора, като „луксозна сграда с мебели, която обаче няма ток и до нея няма хубав достъп.“ Тогава той заяви, че проверки за хода на довършителните дейности по газовото трасе на българска територия в набелязаните критични точки ще бъдат правени всеки ден.

Обеща газовата връзка да бъде завършена много скоро.

По време на строежа.

Снимка: ОблА

Сакар нюз

От Сакар нюз септември 14, 2022 18:27