Ужас в Босилеград! 4 самоубийства само за 15 дни…

От началото на този месец се самоубиха четирима жители на Босилеград – 26-годишният студент Илия К., 52-годишният Стойне Й., 65-годишният Славчо Й. и 70-годишният Радко В.

[ad id=“225664″]

Българите от Западните покрайнини в Сърбия са потресени от безпрецедентните самоубийства през последните 15 дни. За по-малко от две седмици в Босилеград четирима души сложиха край на живота си. Общият мотив за фаталния край е – безнадеждност.

image0 (9K)

От началото на този месец се самоубиха четирима жители на Босилеград – 26-годишният студент Илия К., 52-годишният Стойне Й., 65-годишният Славчо Й. и 70-годишният Радко В. В прощалното си писмо Стойне споделя „безнадежното си положение и пълната изолация“.

„Подобно нещо не се е случвало за последните 100 години“. Това е признанието на най-тиражния всекидневник в Белград.

Босилеград е населен основно с българи. Градът инфраструктурно и икономически е напълно изолиран от останалата част на Сърбия. Безработицата сред младите хора е почти 100 %. Градът бива управляван по  феодален начин от кмета Владимир Захариев.

[ad id=“263680″]

Той контролира го еднолично Босилеград от 2001 година. Захариев бе в основата и на задържането на българските лекари преди няколко месеци.

Публична тайна е и злоупотребата с безплатното лечение на местните българи в българските болници. В YouTube портала клипове, на които Захариев е в нетрезво състояние, са гледани от стотици хиляди.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!