Хванаха турчин с 1,8 кг златни бижута на моста Видин-Калафат

Хванаха турчин с 1,8 кг златни бижута на моста Видин-Калафат

Снимка: БГНЕС

Турски гражданин е задържан за опит за незаконно превозване на бижутерийни изделия през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, съобщиха от Апелативната прокуратура в София, предаде БГНЕС.

Окръжна прокуратура – Видин води досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 242, ал. 1, б. „д“, вр. чл. 18 и по чл. 234, ал. 1, пр. 2 от НК.

На 06.02.2022 г., в района на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, митническите служители са отклонили за проверка излизащ от страната товарен автомобил. Водачът му – турският гражданин А.Т., е заявил, че превозва замразени зеленчуци за Великобритания.

При проверката е открит пакет, увит с найлонов плик. Водачът е обяснил, че в него има златни бижута, които той закупил за роднини в Германия. Установено е, че превозваните бижута от жълт метал са с общо тегло 1790 грама и са на стойност 94 744,70 лева.

В хода на проверката в камиона са били намерени и 170 кутии цигари с турски акцизен бандерол на стойност от 1105 лева.

Контрабандните стоки са иззети. С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Видин водачът е задържан за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа внесеното искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)