АБВ скочи срещу БСП: Абсурдно е да се иска вот на недоверие за незапочнала дискусия

БСП направи ДПС ключовия фактор, който спасява институционалния мир в България, каза лидерът на АБВ Румен Петков.

[ad id=“225664″]

Абсурдно е да искаш вот на недоверие за нестартирала дискусия. А излизането от пленарната зала в НС е нелепо. Така лидерът на АБВ Румен Петков оцени в ефира на Канал 3 взетото решение БСП да иска вот на недоверие към кабинета заради здравната реформа, както и излизането на депутатите на опозицията от пленарна зала.

„Това е нелепо – Народното събрание работи два дни в седмицата. И голямата част от самите депутати на БСП разбират, че е несериозно, и мърморенето е налице, но това си е техен проблем“, каза лидерът на АБВ.

„Първо стартира дискусия за здравната реформа. Ние готвим наша визия за перспективите на здравеопазването, защото сегашната система е обърната към финансите, а не към пациента. Нужна е визия за 15-20 г. напред“, посочи Румен Петков.

Той оспори тезата на Корнелия Нинова, че с кворума в НС ДПС „с един куршум е убила два заека – и ГЕРБ, и Патриотите“. „С изваждането на депутатите БСП направи ДПС определящо. За съжаление БСП направи ДПС ключовия фактор, който спасява институционалния мир в България“, заяви той в „Офанзива с Любо Огнянов“.

[ad id=“263680″]

За вероятността президентът Румен Радев да се насочи към създаване на партия след призива си за единение, Румен Петков каза: „Не мисля, че може да се прави аналогия (с Георги Първанов и АБВ), още повече че има Комитет „Единение“ с авторитети, индустриалци, академици. Това е структура с 4-годишна история, която не просто има призванието, а има човешкия, нравствения потенциал да говори за единение и мисля, че това е пътят да се намерят основите, от които да се оттласнем. А не всеки следващ мандат да започва с пренаписване на учебника по история“, каза Румен Петков.


image0 (9K)