Австрийски град дари пожарна кола на Априлци

Австрийски град дари пожарна кола на Априлци
Австрийски град дари пожарна кола на Априлци

Снимка община Априлци

Официална церемония по предаването на пожарен автомобил, дарен от общността на австрийския град Санкт Якоб им Розентал, ще се състои днес в Априлци. Това съобщи Цвета Галунова от общинската администрация, предава БТА.

Поожарната е пристигнала благополучно в планинския град след 16-часово пътуване. На волана е бил лично кметът на Санкт Якоб им Розентал Гунтрам Пердахер, с него са и трима пожарникари.

„Този изключителен жест на солидарност и приятелство е възможен благодарение на инициативата и неуморната работа на благодетелката на Априлци Красимира Димова, на която априлчани сърдечно благодарят за подкрепата и безценния принос към развитието и безопасността на града“, посочи кметът на Априлци Тихомир Кукенски.

Пожарният автомобил ще подобри значително възможностите за реагиране при извънредни ситуации и ще допринесе за по-високата безопасност на гражданите на Априлци. Очаква се новата техника да повиши ефективността на пожарната служба в общината и да спомогне за предотвратяването на евентуални бедствия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)