Акад. Петрунов: Не трябва да се бърза с третата доза

Акад. Петрунов: Не трябва да се бърза с третата доза

Снимка: БГНЕС

„На всички стана ясно, че причината за многото заразени са неспазване на мерките. Ако се въведат по-строги мерки, ще има резултат, защото хората ще се дисциплинират. Не бива да се събират и много хора на едно място, както става на различни спортни събития у нас“, заяви в ефира на Нова тв академик Богдан Петрунов.

Относно издаването на фалшиви сертификати той отбеляза, че трябва да има наказания и от двете страни – за лекаря и за пациента.

Академик Петрунов е убеден, че ваксината работи, тя не предпазва 100%, но работи.

Още по темата

1 окт 2021 07:00

296

30 сеп 2021 14:17

124

„У нас има скрита заболяемост, хората не се лекуват, страхуват се да отидат на лекар и след това в интензивните отделения на болниците идват вече в много напреднала фаза на болестта“, добави той и смята, че има поне още 30% болни от коронавирус у нас.

Акад. Петрунов отбеляза, че не бива да се бърза с третата доза, имунизираните могат да мислят за трета доза чак след шестия, осмия месец след ваксинирането или преболедуването.

Медикът препоръча да се направи противогрипна ваксина, като е добре да се изчака две седмици между двете инжекции – на тази за грип и тази за коронавирус.

„Ще трябва да продължаваме да си правим имунизация в годините напред за COVID-19, както правим с грипните ваксини всяка година“, заключи академик Богдан Петрунов.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)