Акашовите записи са отдел „Секретен“ на Вселената

Акашовите записи нахлуха в езотеричния вакуум на българското обществено съзнание и познание с падането на „желязната завеса“.

[ad id=“225664″]

За някои наши сънародници, робуващи на обсебилата мислите на множеството през далечната 1989 година политическа подозрителност, Акашовите записи бяха изнесени от приближени на генерал Кашев тайни записи. Който не помни или още не е бил роден, да му кажа, че ген. Кашев, светла му памет, беше знаещият всичко за всички шеф на УБО при Тодор Живков. За други важността на Акашовите записи се изчерпваше с категоричното „Мани, не ме занимавай с глупости!“. Трети обаче припознаха Акашовите записи като бащиния, която по неведоми причини им бе позволено да експлоатират за величаенето на своето его, благото на джоба си или и двете.

В претрупаното ни от информация битие за Акашовите записи или хроники има колкото душата ти иска писания – верни, лъжовни, вредни, фантазия. Как любопитният човек да разбере кое е истина и кое не? Всеки ли има достъп до тях или допускът е избирателен? Ако е само за избрани човеци, на какви изисквания трябва да отговарят? Възможно ли е чрез курсове, медитации всеки да достигне и ползва информацията в Акашовите хроники? Крие ли опасност досегът с това невидимо енергийно информационно поле?

[ad id=“263680″]

Какво са Акашовите записи?

На санскрит думата „акаша“ означава етер или онази все­проникваща, невидима, неуловима енергия, в която се съхранява знанието за всичко и всеки, за всяко време и пространство.

Всяка планета, независимо докъде е стигнала еволюцията на разумните същества, които я обитават, а дори и да е безлюдна, притежава своите Акашови записи, обградена е от такова информационно поле. Казано с правилните думи, съгласно вселенската терминология Акашовите записи, както ги наричат земляните, са полевите структури, изграждащи Вселената. До тях имат достъп няколко от адептите от Шамбала и още няколко човека на Земята, които са не само Призвани и Избрани, но са и малка частичка от единиците Посветени. Причината е основателна. Всеки, който има достъп до полевите структури на планетата Земя и на човечеството, има силата да променя естествения ред на Живота, да предотвратява събития, да провокира събития, да не допуска раждането на определени хора, да прекъсва преди времето му нечий живот. Владеещият тези умения дори има властта да унищожи живота на Земята и самата планета. Представете си какво би се случило, ако хора като Ленин, Сталин, Хитлер, заобиколени от немалко свръх одарени за незримото хора, можеха да стигнат до Акашовите записи.

[ad id=“236993″]

Какво ще се случи с човечеството, ако някои съвременни политици, религиозни водачи, военни имат достъп до Акашовите записи?

Бих казала, че няма да има кой да ни прочете завещанието. Няма да има и кой да го чуе, защото полевите структури са деликатна материя и прескочи ли се определена граница на промяна, разрухата е светкавична, унищожението – мигновено.

Информацията в Акашовите записи е абсолютно недо­стъпна за всеки, независимо дали е феномен, ясновидец, маг, контактьор или надарен свише. Ще ви дам един пример. Представете си, че по ул. „6 септември“ в София крачи и си проветрява мислите някой следобеден айляк или пък милеещ за родината си отговорен гражданин. Минава покрай Министерството на вътрешните работи и му хрумва свежа, оригинална мисъл. Казва си човекът: „Я да отскоча аз да разгледам какви документи има в секретния отдел на министерството. Пък може и в секретния отдел на разузнаването да се поровя.“ Според вас каква ще бъде последицата? Или ще го арестуват, или ще го отпратят с разбиране, както се постъпва с луд човек. И ако тези държавни секрети са скрити зад девет ключа, то Вселенските Акашови записи са заключени зад 999 ключа.

Вселенските тайни не са разграден двор и не канят кандидатите за слава да ги разгледат, че да си правят методики, курсове и майсторски класове за работа с Акаша. За да имат правото малцината Посветени да „четат“ в полевите енергийни структури, в Акашовите записи, трябва да притежават едно много важно качество: да са отговорни, не според земните, а според Вселенските критерии, за да не се изкушават да променят историческите факти, когато странстват във времето и пространството. Промяната на историята във вековете, както много пъти вече казах, може да доведе до разруха на планетата Земя, а и на околните планети, които са дом на разумни същества на по-високо от нашето ниво на развитие. Във Вселенския простор всичко е взаимно свързано.

Такива са фактите. Вие обаче ще попитате, след като достъпът до Акашовите записи е невъзможен, защо има курсове, обучение, медитация, молитви, чрез които едва ли не за всеки минал през тях и научен как да го прави Акашовите записи са отворена книга – разлиствай, чети, променяй каквото ти скимне.

[ad id=“236999″]

Обучение за вярващи наивници

Има такива курсове и ще продължи да има. Наивност, съчетана с отказ от мислене и самозаблуда в собствените възможности, е често срещано състояние при хората. Ще дам пример за тези курсове чрез извадки от писмо, в което се искаше отговор от мен:

„Открих обучение за Акашовите записи.

Не знаех кое е бяло и кое е черно, отидох първия ден на въпросния курс. Вечерта вкъщи ме налегна паническа криза. Поставиха ми диагноза обсесивно-компулсивно разстройство. Не спах почти цяла нощ. Когато осъзнах, че трябва да спра курса – всичко изчезна и се успокоих. Осъзнах, че до Бога, Божественото, Всемира не се стига по изкуствено създадени от хората пътеки.

При това положение може ли да си „прилепя“ болести от групата и обучаващите? Ние правихме някакъв ритуал, при който уж се влизаше два пъти в Акашовите записи.“

Въпросите имат категоричен отговор, но междувременно научих, че е излязла книга за Акашовите хроники с автор българин. Поръчах да ми я доставят от книжарница за езотерична литература. Отговориха ми, че са отказали да вземат книгата, защото била несериозна и подвеждаща, което не означава, че на други места не се продава. Не ме интересува какво по същество е написано в книгата, защото знам, че е невярно. Исках да разбера дали човекът, позволил си наглостта да пише подобна книга не като фантастика, а като умения, е профан с болно его, измамник, намерил начин да спечели лесни пари, или човек с диагноза, прехвърлила го на срещуположния бряг на нормалността. Позволявам си да бъда толкова груба и не се извинявам, защото аз, а не този „Акашов хроникьор“ отнесох присмеха и подигравките на един приятел американец. Човекът ме попита: „На вас, българите, не ви ли омръзна да се излагате с тази демонстрация на възможности да общувате с незримия свят. Защо смятате, че градите авторитет и някой ще ви обърне внимание, като измисляте абсолютно невъзможни неща.“ Как да му отговоря?

В началото на 90-те, когато в България сякаш от нищото се нароиха всякакви магове и осенени, смятах, че ще минат 5-6 години, здравият разум на народа ще си каже думата и ще прати цялата тази сбирщина в забвение. Уви, грешала съм. С всяка изминала година те стават все повече и все по феномени, като този, дето твърди, че гадае чрез кодовете на Атлантида или една друга дето практикува рейки на Атлантида. Да се смееш ли, да плачеш ли на това творчество. Толкова експедиции се направиха за търсене на Атлантида и светът още не знае къде е тя, но нашенците вече и кодовете са й разгадали, каквото и да означава това и с рейки на атлантите лекуват. Сигурно последният атлант им е доверил тайната.

Тъжно ми е, че България се е превърнала в такъв резерват на невъзможни феномени. Още по-тъжно ми е, че очевидно има търсене на такива хора. Единственото успокояващо е, че никой извън България не ги взима насериозно, независимо те с какво се хвалят.

Не съществуват каквито и да било методи, обучения, ритуали, посредством които земен човек да стигне до енергийните полета и да разчита Акашовите записи

Какво всъщност представляват курсовете за обучение „осигуряващи достъп“ до Акашовите записи.

Те са опит за контактьорство на най-примитивно ниво. Дали е опасно? Разбира се, дори много. Ето ви и отговора, който прочетох в сайт, рекламиращ това обучение. „Все пак става дума за контактьорство и тъй като енергията е „чужда“, е възможно пребиваването в нея да доведе до известен дискомфорт. Когато работите със собствените си записи – не е необходимо да ги затваряте, тъй като тази енергия е вашата и няма да ви повлияе дискомфортно.“

Отговор на въпросите как ще разбереш, че си в чужди записи, за да избегнеш дискомфорта, как ще си сигурен, че не те залъгва, плаши, величае душа от Астрала, и още – не е ли непочтено да влизаш в чужди Акашови записи, в чужди тайни, обучителят не дава.

Няма как и не искам да попреча на когото и да било да се обучава в каквито иска методики и курсове, но е добре да знаете, че всички те не ви помагат да заживеете в хармония със себе си и със света, ако очаквате да се случи чудо без усилия от ваша страна. Участието в подобни обучения е форма на обсебване. Често е примамливото лице на сектантски формирования, прикрити зад фасадата „Духовност“. Освен обсебването съществува и реалната опасност за физическото тяло при членство в подобни групи. Опитът да навлезете в каквото и да било енергийно поле, особено по време на групова медитация, може да внедри в тялото ви болестите на хората, с които сте в групата, или на този, който ви обучава. В началото те са латентни. Когато след време неочаквани болежки се проявят във вашето иначе здраво тяло, групата ли ще ви лекува? Уверявам ви, че няма. Страданието ще е само за ваша сметка и въпросите без отговор: Защо точно на мен се случва. И ако е минало повечко време, няма и да се сетите, че сте се опитали да надникнете в забранени територии.

Автор: Светлана Тилкова- Алена


image0 (9K)