Ако знаеше, че днес е последният ти ден – какво би направил?

Ако знаеше,че днес е последният ти ден какво би направил?

Ще съжаляваш ли за всички неща които не си успял да направиш?

Ще продължаваш ли да се само-критикуваш? Ще продължаваш ли да мислиш какво би било ако … (беше направил/а или казал/а нещо по-различно)?

Ще продължаваш ли да отлагаш (да започнеш онзи бизнес, да отслабнеш, да кажеш нещо което отдавна си искал…)?

Ще спреш ли да препускаш през живота, бързайки за работа, за поредната среща…?

Ще приемаш ли най-близките ти за даденост или ще прегърнеш силно децата си, родителите и роднините, любимия/любимата и най-близките си хора? Ще отделиш ли най-после малко време и за тях?

Може би ако знаеше че днес е последния ти ден щеше да направиш нещата по-различно или просто щеше да кажеш и/или направиш нещо което отдавна отлагаш?

[ad id=“225664″]

Може би щеше да слушаш хората по-внимателно, сякаш това е последното което чуваш, а нямаше да правиш още няколко неща едновременно претендирайки, че слушаш „внимателно“?

Може би щеше да спреш да се притесняваш за това какво биха си помислили другите и да направиш нещата които все отлагаш да направиш?

Може би щеше да се насладиш на всяка възможност да прекараш времето с любимите хора без оправдания „сега нямам време после…“, защото може би няма да има после…

Щеше ли да кажеш на близките си колко много ги цениш и обичаш, без да мислиш че „те трябва да си го знаят“? Щеше ли да им се извиниш за всеки момент в които си ги обидил с думи, действие или бездействие? Щеше ли да им благодариш за всичко което някога са правили за теб и за това че са винаги до теб когато имаш нужда от тях? Щеше ли да слушаш внимателно гласа им и да не пропускаш нито една дума която казват?

Или просто щеше да погледнеш на всичко около теб от друг ъгъл и да направиш всичко по малко различен начин…

[ad id=“225664″]

Щеше, нали…?! Само ако знаеше… Но, ти не знаеш…не знаеш кога ще е последния ден, когато ще видиш хората които обичаш за последно… Защото всичко е промяна и живота е непредсказуем… и в това му е чара. Просто се замисли… ти дори не знаеш какво ще се случи в следващите 10 мин., а какво остава за следващите 24 часа? Сега може да се смееш и след 10 мин. да си облян/а в сълзи. За СЕКУНДИ всичко може да се промени затова спри да живееш на дребно. Момента да простиш, да обичаш повече, да спреш да отлагаш, да направиш това за което винаги си мечтал, и просто да живееш и да се насладиш на живота е днес, а не някой друг път „когато имаш повече време“, защото времето е ограничен ресурс и най-подходящия момент да водиш по-богат, по удовлетворен и по-мъдър живот е СЕГА.Не чакай, защото този момент никога просто няма да настъпи. Действай сега и с всяка следваща стъпка възможностите само ще растат. Не мисли нито за миналото, нито за бъдещето. Живей днес и се радвай на всеки един момент прекаран с хората които цениш; прегърни ги, благодари им и направи всичко което искаш, защото утре може и да е късно!

Задавай си този въпрос всяка сутрин преди да се забързаш към работата, срещите, ангажиментите… Поеми дълбоко въздух, затвори очи и погледни днешния ден от друга перспектива. Изчисти съзнанието си от всички негативни мисли и премахни напрежението от себе си. Усмихни се и запомни днес е нова ВЪЗМОЖНОСТ да бъдеш този който искаш да бъдеш и да направиш всичко което искаш да направиш. Няма да я пропилееш, нали?

източник: pozitivnoto.net


image0 (9K)