Ако мислите за калориите, не опитвайте този сладкиш!

Няма да сбъркате абсолютно никъде в тази рецепта. Не се притеснявайте. Единственото, което ще се получи, е невероятно вкусен сладкиш-торта, когото можете да сервирате и за делник, и за празник.

[ad id=“225664″]

Необходими продукти и начин на приготвяне:

БЛАТ
4 яйца
200 г захар
100 г масло
100 г брашно
20 г какао
1 бакпулвер

Разбийте добре яйцата, добавете захарта, после маслото. Отделно пресейте брашното с какаото и бакпулвера и изсипете към яйчената смес. Опечете пандишпановия блат на 180 градиса за 40 минути. Като изстине, издълбайте отгоре част от блата така, че да остане със стенички като за пай. Сиропирайте дъното по ваш избор.Направете на трохи количеството, което сте извадили и оставете настрани.

Нарежете на половина по дължина 2 банана и наредете плътно парчетата вътре в издълбания блат, като напръскате плода отгоре с лимонов сок, за да не потъмнява.

КРЕМ

200 г маскарпоне
200 г сметана
100 мл кондензирано мляко
50 г настърган черен шоколад/или млечен по избор

Първо разбийте с миксер сметаната с маскарпонето, добавете кондензираното мляко и продължете да биете. Объркайте сместа с настъргания шоколад и насипете готовия крем върху бананите така, че да придадете височина на сладкиша.

Поръсете отгоре трохите от останалия блат и украсете минимално, тази торта не се нуждае от допълнително сметана, защото кремът вътре е плътен и достатъчен като количество.


image0 (9K)