Ако срещнеш правилния човек в грешно време…

Казват, че времето е всичко. И са прави. Живеем живота си, стремейки се да вземаме перфектни решения. Бомбардирани сме с информация, която ни казва, че сме несъвършени и трябва да се стремим да постигнем успех – да запазим младостта си, въпреки естествения процес на стареене, как да се обличаме, колко пари да печелим.

Поп културата ни казва, че трябва да работим много усилено и да използваме всички налични ресурси, за да сме сигурни, че разгръщаме най-пълния си потенциал, върха на успеха и превъзходството. Никой не се стреми да бъде „средностатистически”. Така че, когато мислим, че сме взели грешно решение или сме пропуснали нещо, за което смятаме, че ни се полага, изпитваме чувство на загуба. Срещата с правилния човек в неправилен момент може да промени живота ни, когато не работи по начина, по който желаем. Това може да ни въздейства за дълго време напред. Когато факторите не се обединят, за да създадат резултата, на който се надяваме, по една или друга причина ние не получаваме това, което искаме и това създава усещане за загуба, мъка, съжаление и дори враждебност. Задържането на тези чувства е единствената връзка, която имаме с неуловимото нещо, което се е изплъзнало между пръстите ни и затова се фокусираме върху негативните емоции.

Да срещнеш някого в грешен момент означава, че той всъщност не е толкова правилен

Ако срещнете правилния човек в грешен момент, има голяма вероятност той всъщност да е грешният. Правилният човек не трябва само да изпълнява критериите на вашите желания, а да има капацитет да поддържа нуждите на отношенията. Ако това не се случи, тогава краят на връзката е неизбежен. Правилното време е всичко, това е единствената съставка, която гарантира дълголетие, просперитет и успех на отношенията.

Опитайте се да научите нещо от връзката с този уж „правилен” човек

Ключът към справянето и напредването включва не само общуване с човека, а анализиране на чувствата и извличане на уроците. Написването на писмо, независимо дали той ще го прочете, или не, е едно полезно упражнение.

Ценете хубавите спомени, не се опитвайте да ги забравите

Като всяко голямо преживяване, добрите отношения понякога са мимолетни и само защото не са продължили дълго, не означава, че са по-малко значими. Понякога раздялата прави времето заедно още по-важно.

Не губете идеалите си, а останете верни на това, което искате

Когато срещнете този, който смятате, че може да е точният човек в неправилен момент, е изкушаващо да промените себе си и целите си, за да се впишете в критериите, които смятате, че ще запазят връзката. Но вашите истински нужди ще се появят отново и тогава само ще губите както своето собствено време, така и това на другия човек.

iwoman.bg


image0 (9K)