Актуална информация за елекрозахранването в област Стара Загора и Сливен

Информация за ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България към 17:00 ч на 06.01.2017 г.

Аварийните екипи на EVN   възстановиха електрозахранването за по-голямата част от населени места, които бяха засегнати от снеговалежите през последното денонощие. Към 17:00 ч. на 06.01.2017 г. с нарушения в захранването остават 27 села, като целта е да получат захранване до края на деня.

Основните затруднения със захранването са в областите Стара Загора и Сливен. В област Стара Загора без електрозахранване цялостно или частично остават 4 села. Броят на засегнатите села беше значително редуциран, след като в сутрешните часове техният брой бе над 60. В областта има на места затворени пътища, което възпрепятства достъпа на екипите, които продължават да работят за възстановяването на скъсаните въздушни проводници. В област Стара Загора 27 аварийни екипа продължават работа.

В област Сливен без електрозахранване цялостно или частично остават 10 села. Допълнително ситуацията е усложнена, тъй като в областта са налице 7 бр. счупени електрически стълбове.  В района на Котел, около село Стрелци, достъпът на екипите е силно затруднен поради затворени пътища. Общо 25 екипа на  дружествoто работят по справяне с повредите. Дружеството ще осигури и 3 броя дизел генератори с цел осигуряване на снабдяването – в с. Кортен, както и 2 генератора за вилната зона на гр. Сливен.
В област Пловдив екипите работят по отстраняване на възникнали повреди в районите на Сопот, Клисура и Хисаря.
В останалите области, обслужвани от дружеството в Югоизточна България, включително Родопите, ситуацията с електрозахранването е нормална при зимни условия със снегонавявания. Важен фактор за липсата на висока аварийност е 70 км електропроводи, които компанията вкопа в земята през последните две години в планински и пресечни области. Доброто сътрудничество с горските стопанства в Южен централен район по изпълнение на просеките също се оказа силен фактор за предотвратяване на аварии.


image0 (9K)