Акценти на ЗАРАТА на 13 септември 2019 година

Журналисти протестираха пред БНР в подкрепа на Силвия Великова

Протестиращите издигнаха плакати “Кой решава?” и “Кой спря радиото?” след като тази сутрин между 6 и 11 часа БНР спря да излъчва с формална причина профилактика на ретранслаторите. Радиото можеше да се слуша само в интернет, където все пак ръководството намери една водеща да замени свалената от ефир Великова.

Борисов за свалянето на Силвия Великова от ефир: Глупост и безобразие. Главанаци

“Главанаци, главанаци е точната дума. Имам чувството, че го правят нарочно”, с тези думи премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Русе отстраняването от ефир на журналистката от БНР Силвия Великова, чийто ресор е съдебната система. Попитан кой го прави, премиерът Борисов отговори: “И аз не мога да схвана кой”. Борисов каза, че не познава директора на БНР, но помолил да му предадат, че през парламентарната група на ГЕРБ ще му поиска оставката, ако не “оправи това безобразие” и не върне журналистката на работа.

Нинова: В 21 век в сърцето на Европа – мракобесие и диктатура

„Вчера беше опозицията. Днес е журналистиката. Утре кого, уважаеми управляващи и г-н Борисов, ще дискредитирате? На кого ще запушите устата, кого ще оковете в белезници и ще ни подкарате към следствието? В 21 век в сърцето на Европа – мракобесие и диктатура. Днес е денят за неудобните въпроси. Ние призоваваме всеки българин, който има такъв, да го зададе на премиера в социалните мрежи, в интервюта, в имейли и писма до Министерския съвет”, каза Нинова.

Цацаров разпореди проверка за спирането на програма “Хоризонт” по БНР

Проверката е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС и се извършва под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Тома Биков: Кризата в БНР е отговорност на ръководството и СЕМ

Председателят на медийната комисия в парламента Вежди Рашидов коментира случващото се в националното радио с думите, че всички лостове на управление са в генералният директор, който е избран законно. „Имате генерален директор. Той може да решава всички въпроси“, каза той. Депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира, че ситуацията в радиото не трябва да води до криза. В момента се нуждае от ясна позиция на ръководството на БНР, а СЕМ трябва да се занимае със ситуацията.

Малинов в разсекретената докладна: България е колония на САЩ, а Западът презира българите

Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за действията на правоохранителните органи, Пресцентърът на Прокуратурата на Република България публикува част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването срещу Николай Малинов (обвиняем по чл. 105, ал. 1, предложение II от НК). Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Бомбен атентат окървави Турция, много загинали и тежко ранени

Седем души загинаха, а най-малко девет бяха тежко ранени при кървав атентат в съседна Турция. Микробус, превозващ работници, е бил взривен снощи със самоделно взривно устройство в турската област Диарбекир.

МВнР предупреди българите в Испания: Обявен е код “червено”

Регионалното правителство на автономна испанска област Валенсия обяви код “червено” поради проливните дъждове и ураганните ветрове. “Червеният” код ще бъде в сила до края на седмицата. Това обявиха от нашето Министерството на външните работи.

Касапница в Русенско: Мъж нъръга с нож жена си и родителите й, борят се за живота им

Тричленно семейство се бори за живота си след страшно клане, станало тази сутрин в град Глоджево, Русенско. Възрастни съпрузи и дъщеря им са нападнати с нож от съпруга на младата жена в дома им след битов скандал. 27-годишният извършител е задържан от полицията.

1365 лева излязло на 82-годишна старозагорка едно…баене

82-годишна женица от Стара Загора е станала жертва на долна измама, след като на прага на дома й се появила госпожа, която я гръмнала с “новината”, че има направена магия.

Жаси от “Сделка или не” – мама за четвърти път

Чаровницата, която изчезна от родния светски живот и се задоми с турчина Ариф Маджид, вече има три деца. Жаси и Ариф се сдобиха с дъщеричка преди пет години. През следващите две тя роди още две деца – семейството им се увеличи с второ момиченце и едно момченце.

Отново залагания: Бременна ли е Кейт Мидълтън?

Кейт Мидълтън е личност, чиито стъпки се следят постоянно. Като член на кралското семейство, от нея се изисква да присъства на светски събития, да участва в различни организации и да служи на обществото.

Хороскопът ви за 14 септември вече е тук

На 14 септември ще се лутате в търсене на правилно решение или действие от ваша страна по въпрос свързан с ваше дете или млад човек от кръга ви роднини, колеги или клиенти. Мнозина ще намерят правилната посока, но ще има и такива, които ще търсят съвет или помощ от други хора.


image0 (9K)