Заловиха 35 нелегални мигранти в Турция на път за България

Мигрантите, които произхождат от Ирак и Афганистан, се укривали край селищата Дерекьой и Бабаески. Предадени са на областната Дирекция по миграция. 

Голям ферибот пламна на гръцко пристанище, над 500 пътници са евакуирани

Става дума за ферибота Olympic Champion на пристанището в Игуменица. Огънят е тръгнал от гаражното помещение на пътническия ферибот.

Борис Джонсън може да се изправи пред вот на недоверие до дни

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън може да се изправи пред вот на недоверие в близките дни, предупредиха от Шотландската национална партия (ШНП). От партията искат да заменят правителството му с временно такова, за да осигурят удължаване на срока за Брекзит, пише The Guardian

Терорът, който не идва на 9 септември, а дни по-късно. И защо това е важно

В последните септемврийски дни, точно преди 75 години, в България е отменена несменяемостта на съдиите. Дошлата на 9 септември нова власт прави решаваща стъпка към превземане на правосъдието в страната. Ала в същите тези дни започва и най-големият терор в новата и най-новата история на страната. Това голямо проливане на кръв ще продължи от последните дни на септември до първите на октомври.

Безплатни прегледи за бременни се организират в Стара Загора

На 15, 16 и 17 октомври в залата на хотел „Форум“ в Стара Загора ще се проведат безплатни изследвания на бременни жени. Организатор на събитието е Българско дружество по ендокринология, с председател проф. Анна-Мария Борисова, с подкрепата на Община Стара Загора.

Младите старозагорци превзеха Нощта на изкуствата

С концерт на танцов състав „Тракийци” започна четиринадесетото издание на Нощ на изкуствата в Стара Загора. Тази година събитието е част от Европейските дни на наследството, които ще се провеждат през целия месец септември под мотото „Изкуства и развлечения”, а акцентът е върху развлекателния аспект на културното наследство.

Академия за компютърни и природо-математически науки отвори врати в Стара Загора

В зала „П.Р. Славейков“ на община Стара Загора днес бе даден старта на Академията за компютърни и природо-математически науки. Това е първата част от идеята на кмета Живко Тодоров за последващо създаване на специално училище за даровити деца с най-добрите условия за развитие на таланти. Сега започва обучение по програма разработена от математика Любомир Любенов, в което участват деца от първи до дванадесети клас.

Отиде си велик творец!

Марк Захаров, един от най-известните театрални и кино режисьори на СССР и Русия, почина на 85 години. На 20 август руски медии съобщиха, че Захаров е настанен в болница в тежко състояние с двустранно възпаление на белите дробове. През последните 35 години той бе художествен ръководител на московския Театър на Ленинския комсомол, в който бяха поставени едни от най-провокативните и свободомислещи спектакли в годините на комунистическата диктатура. Захаров бе също сценарист, педагог, актьор и литератор.

Епидемия: Още един човек почина заради електронните цигари

Карън Хоут от здравните власти в щата Тулар предупреди, че дългосрочните ефекти от вейпа все още не са известни. „Всяка употреба на електронни цигари представлява риск за белите дробове и може да причини тежко увреждане, което може да доведе дори до смърт“, каза тя.