Акценти на ЗАРАТА на 6 февруари 2019 година

Каракачанов показа “ромската” си концепция – аборти с държавни пари и доброволчески отряди

Националистът се зарече да напише такава след побоя над командос в село Войводиново, който доведе до протести и събарянето на цял незаконен квартал, който години е останал незабелязан. Заради репликата си, че “циганите са станали много нагли” му беше поискана, но той заяви, че няма причина да я подава.

БСП: Да се заведат искове срещу политици, заради които България е осъдена в Страсбург!

Корнелия Нинова коментира, че овластените от гражданите управляващи и представители на съдебната система отнемат права, след като страната ни бъде осъдена в Страсбург, всеки един плаща за това, а управляващите остават безнаказани.

Намаляват паралелките в знакови за Стара Загора училища

Близо 2900 ученици от Старозагорска област, завършили седми клас, ще се обучават през следващата учебна година в 110 професионални и профилирани паралелки. От тях 101 ще бъдат с дневна форма на обучение – 35 профилирани и 66 професионални. Паралелките с дуална система на обучение ще бъдат 4 за цялата област. Тези с вечерна и задочна форма – 5.

Тежка катастрофа с камиони частично блокира движението по основен път

Инцидентът е станал в района на Присовски завои, малко преди 15 часа. По първоначална информация са се ударили два български тира. Пострадал е 57-годишен пътник в единия камион. Той е откаран в Спешна помощ, с предположения за фрактура на крак. Причините за пътния инцидент се изясняват.

Такси закара клиенти до ромската махала, а те го обраха

Вчера във Второ РУ – Стара Загора дошъл 66-годишен шофьор на таксиметров автомобил, който заявил, че след като е оставил клиенти в старозагорския ромски кв. „Лозенец“, е установил липсата на монетник и сумата от 50 лв.

Туск: Дали има специално място в ада за тези, които искаха Брекзит?!

“Чудех се как ли изглежда това специално място в ада, отредено за тези, които искаха Брекзит, без да имат абсолютно никаква идея за безопасното му осъществяване?!“. Това заяви Туск на среща с ирландския премиер Лио Варадкар в Брюксел.

Подписан е протоколът за присъединяването на Македония към НАТО

Протоколът за присъединяване на Македония в НАТО бе подписан от всичките 29 държави-членки на НАТО. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг откри официалната церемония, приветствайки Република Северна Македония и поздравявайки с “добре дошъл” външния министър на страната Никола Димитров.

СКАНДАЛ! Папа Франциск призна, че някои духовници изнасилват монахини

Признанието на папата дойде след бурен протест през миналата седмица, когато списание за жени към Ватикана съобщи за сексуално посегателство над монахини от свещеници. Религиозните сестри са били принуждавани да правят аборт и да гледат деца си, без да бъдат признати от биологичните бащи.

Божидар Лукарски се цери от развода със спорт

Божидар Лукарски, който от няколко месеца отново официално е ерген, не пилее свободното си време в търсене на нова половинка, а тренира бокс. Бившият лидер на СДС, който разтрогна брака си и с втората си жена Ива, лекува неприятните емоции от развода само с физически тренировки.

Елен Колева се прекръсти на Калевска

Не е ясно дали това е просто артистичен псевдоним, или красавицата най-после е влязла в семейната академия, но е факт, че вече е друга, пише „България днес”.


image0 (9K)